Добрин Пелтеков "Деца рисуват за деца"
сн.: Рисунките са част от изложбата базар

„Деца рисуват за деца“ в подкрепа на училището по изкуства и занаяти в село Русаля

Учителят Добрин Пелтеков организира кампания в подкрепа на децата от Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ във великотърновското село Русаля

Кампания „Деца рисуват за деца“ започна известният като Даскалът по музика в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ Добрин Пелтеков със съдействието на колеги, съмишленици и фондация „Ген. Протогеров“. В нея ученици подреждат свои рисунки в изложба базар с благотворителна цел. Средствата от продадените произведения ще бъдат предоставени за нуждите на децата от Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ в с. Русаля.

За участие в кампанията талантливите ученици са организирани от учителите по изобразително изкуство и по български език и литература в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – Наталия Стоянова-Карапенчева и Даниела Узунова. Десетки свои творби даряват и възпитаниците на художничката Галя Николова. Към някои от рисунките има рекламно видео, в което участват ученици от Музикална училищна телевизия – МУТВ.

С дигитализирането на детските рисунки помага известният английски фотограф Тим Клинч, а за изграждането на сайта съдейства Аделина Низамова от София. В осъществяването на кампанията със своя опит и ресурс се включва също великотърновската фондация „Ген. Протогеров“.

Момче с мускулна дистрофия получи неочаквани подаръци от Владимир Ампов – Графа и фондация „Ген. Протогеров“

Във виртуалната изложба базар на кампанията „Деца рисуват за деца“ са изложени над 70 творби. Те могат да бъдат разгледани и поръчани от днес, 21 декември, на „Сайт за доброта“. Към всяка от рисунките има информация за нейния автор, за използваната техника, размери и цена.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*