Пламен Терзиев изложба
сн.: Община Свищов

Свищов: Пламен Терзиев представи своята юбилейна изложба „Живопис“

Изложба „Живопис“ на художника Пламен Терзиев от Свищов беше открита вчера в Художествена галерия „Николай Павлович“

По случай своята 60-годишнина свищовският художник представи експозиция от 35 творби, рисувани през различни периоди от живота му – абстракции, пейзажи и тематични композиции. В уводните си думи главният уредник на галерията Пламен Симеонов подчерта, че Пламен Терзиев е човек, посветен на любовта към изкуството, към рисунката, към картината, към самата природа.

Изложените живописни платна представляват основно природни пейзажи от Свищов, от Балкана и река Дунав, която е един от любимите сюжети на автора. По-голямата част от картините са изпълнени с маслени бои върху платно, има представени и няколко пастела.

Свищов: Фестивал „Реката“ 2020

Това е петата самостоятелна изложба на Пламен Терзиев, който освен художник, е и преподавател по изобразително изкуство в свищовското СУ „Димитър Благоев“. На откриването той бе приветстван от Таня Ликова, главен експерт в дирекция “Култура и културно наследство“ към община Свищов и от директора на училището г-жа Цветанка Кирова.

Експозицията ще остане в Художествена галерия „Николай Павлович“ през следващите две седмици и ще бъде на разположение на всички желаещи да я разгледат.

Пламен Терзиев изложба

информация и снимки: Община Свищов

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*