ролева игра Царевец

Ролева игра „Мистерии на Царевец“ ще се проведе на 3 март

Ролева игра ще се състои на крепостта Царевец. Сюжетът ѝ се разиграва в началото на XIII век, когато България е разкъсвана от вътрешни интриги и подложена на постоянни атаки от латинци и ромеи

Иновативното забавление „Мистерии на Царевец“, което пренася своите участници във времето на Второто българско царство, се организира от великотърновската Стая на загадките Logiscape в партньорство с РИМ – Велико Търново. Ролевата игра се провежда за трета година във Велико Търново, но всеки път е различна и предлага нови предизвикателства. Включилите се в нея получават вълнуваща мисия, от чийто изход зависи сигурността на държавата. С логика и физически умения те трябва да разплитат загадки, да вземат решения, с което да станат реални участници в средновековната история на България.

Изданието по повод празника 3 март е пълно с изненади и повече актьори, които съдействат за цялостното изживяване. Остават още малко места за обявената дата, когато игра ще има от 12 ч. и от 15 ч. Интерес към събитието проявяват не само великотърновци, но и хора от Русе, Сливен, Ямбол, Стара Загора. В него се включват както възрастни, така и деца над 12-годишна възраст, за които участието има и образователна стойност – да разбуди любопитството им към българската история.

Ангалот Енминас: Желая да вълнувам хората, да направя този тип игри популярни за по-широка публика

Екипът зад историческата ролева игра е съставен от професионални актьори, възстановчици и аматьори с интерес към този вид забавление. Самата игра може да се определи като комбинация от оцеляване и исторически театър. В нея е важно хората да се докоснат чисто физически до историята, да взаимодействат един с друг и със сюжета, каза за „Царевец вести“ създателят на Logiscape във Велико Търново, известен под псевдонима Ангалот Енминас.

Ангалот е също художник и писател. Третата му по ред книга „Асверг. Из хрониките на кан Крум“ отново дава възможност на своите читатели за участие в сюжета, тъй като е книга-игра. Още като студент във Велико Търново той има интерес към създаването на загадки и става автор на приключенска игра за търсене на съкровище в града. Споделя, че желае да направи този тип игри популярни за повече хора. Известна пречка пред осъществяването на това е липсата на спонсор. Съвсем скоро обаче се очаква нова ролева игра „Мистерии на Царевец“. Такива ще има и през летния туристически сезон, отново в сътрудничество с РИМ-В. Търново.

Екипът от аниматори, с който Ангалот организира всичко, е желан гост и в други градове. На 13 март има покана за провеждане на ролева игра в Сливен, която обаче ще бъде във вид на сериал.

Подробности за участие в ролева игра „Мистерии на Царевец“ тук.


автор: Станимира Колева

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*