Моята България Свищов
сн.: Община Свищов

Свищов: Родолюбивото състезание „Моята България“ се проведе онлайн

Състезанието „Моята България” в Свищов се състоя за шеста година

По повод Националния празник на Република България Община Свищов организира за шеста поредна година състезанието „Моята България”. То е за ученици от гимназиален етап, посветено на героичната борба на българите за Освобождение, информират от Община Свищов.

Поради извънредните обстоятелства тази година състезанието се проведе онлайн, а в него се включиха ученици от пет свищовски училища. Те се включиха в отбори от по четирима ученици от всяко училище и се състезаваха в два поредни кръга. В първи кръг демонстрираха знания в онлайн викторина в платформата Kahoot, а във втори кръг представиха мултимедийни презентации, свързани с Освобождението.

Отборите бяха оценявани от жури в състав: д-р Генчо Генчев – кмет на Община Свищов, д-р Анелия Димитрова – заместник-кмет на Община Свищов; Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство”; Таня Ликова – главен експерт в  дирекция „Култура и културно наследство”; Анатолия Тодорова – уредник в къща музей  „Алеко Константинов“; Веселина Спасова и Маргарита Колева – библиотекарки в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

След оценяване на презентациите и сборуване на точките от двата кръга, ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова обяви резултатите и поздрави учениците и техните ръководители за участието и достойното им представяне.

Крайно класиране от състезание „Моята България“ 2021:

I място   – СУ „Николай Катранов“;

II място – СПГ „Алеко Константинов“;

III място – СУ „Цветан Радославов“;

IV място   – СУ „Димитър Благоев“;

V място   – ПДТГ „Димитър Хадживасилев“.

Наградите за победителите са ваучери за закупуване на книги. Те ще бъдат връчени на ръководителите на отборите, при спазване на утвърдените противоепидемични мерки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*