Ден на река Дунав Свищов 2021

Богата програма в Свищов за Международния ден на река Дунав

29 юни – Международният ден на река Дунав, ще бъде отбелязан в Свищов с различни събития, посветени на реката

Празнична програма по повод Деня на р. Дунав кани малки и големи в Свищов на 29 юни. В нея са включени дейности по почистване, детски пленер, викторина, състезания с каяци и други събития. Празникът се организира от местния Център за регионална интеграция и развитие, Родителски кооператив „Тих бял Дунав“, Каяк клуб и „Еко Партнърс България“ АД.

Програма за Деня на река Дунав 2021:

10:00 – 16:00 ч. Децата и река Дунав – детски пленер.

Рисунка на тема „Дунавски пейзажи“. Обучителни и спортни игри с деца. Разходка по хълмовете над с. Вардим с изглед към реката. Изграждане на мини езеро за водни кончета – естествен враг на комарите. Приготвяне на обяд: здравословна салата, картофи на жар, пълнозърнести пърленки с масло на каменна плоча.

Място за събиране на участниците: Площада срещу читалището в с. Вардим. Желаещите да участват трябва да се придвижат до с. Вардим. В 10:00 ч. на площада срещу читалището ще ги посрещне представител на Родителски кооператив „Тих бял Дунав“. Децата трябва да носят предпочитано средство за рисуване – водни бои, флумастери, пастели или др. Листи за рисуване са осигурени от организаторите.

17:00 – 18:00 ч. Грижа към реката – почистване на района на мемориален парк „Паметниците“.

Място за събиране на участниците: Детската площадка на парк „Паметниците“. Организаторите осигуряват ръкавици за всеки участник и чували, в които да се събират отпадъците.

18:00 – 18:30 ч. Любопитно за Дунав – викторина, посветена на реката.

Място: Детската площадка на парк „Паметниците“.

18:45 – 19:30 ч. Разходка с каяк за малки и големи.

Място за събиране на участниците: Детската площадка на парк „Паметниците“. Разходката е около 10-15 минути, осигурени са спасителни жилетки. Каяците са двуместни. Във всеки каяк има един опитен водач, който се грижи за сигурността на участника. Разходката е в близост до местността „Паметниците“.

19:30 – 20:30 ч. Състезание с двуместни каяци от „Паметниците“ до с. Вардим (за лица над 18 години).

Място за събиране на участниците: Детската площадка на парк „Паметниците“. Дистанцията е сравнително кратка. Осигурени са спасителни жилетки и съпътстваща моторна лодка. Не е нужно участниците да могат да плуват.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*