детски градини Велико Търново
сн.: Община В. Търново

Велико Търново: Детските градини отвориха врати при добра организация

Детските градини във Велико Търново отново работят от днес, 26 май. Средно по 10 са децата в една група

618 деца, или 28% от общия брой записани малчугани, се върнаха днес в 13-те детски градини в града. Обстановката при посрещането им беше спокойна, информират от Община В. Търново.

Родителите изпратиха децата до входовете на градините. Медицинските специалисти прегледаха всяко дете, а помощник-възпитателите се грижеха за разпределянето им. Средно по 10 са децата в една група, като работят всички възрастови групи.

детски градини Велико Търново
сн.: Община В. Търново

Персоналът във всяка детска градина е снабден с маски и шлемове, осигурени са различни видове дезинфектант и почистващи материали – за подови настилки, за почистване на играчки, за обработка на дръжки и врати, за санитарни помещения, за ръце. Дезинфекция се прави по няколко пъти дневно.

Кметът Даниел Панов благодари на колективите във всички детски градини за добрата организация. В общите занимания и игри участват децата само от една група. В градините се приемат само тези деца, които са били записани към периода на началото на извънредното положение.

Въпреки че детските градини във Велико Търново са отворени, препоръчително е децата, за които има кой да се грижи, да си останат вкъщи, напомнят от Общината. Семействата могат да разчитат на подкрепа от педагогическите специалисти при условия, определени от директора на съответната детска градина.

***

„Царевец вести“ – новини от Велико Търново и областта

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*