дарение ВТУ, Юридически факултет
сн.: ВТУ

Дарение за Юридическия факултет на ВТУ направиха негови възпитаници

Среща на възпитаниците от випуск 2000 г. на специалност „Право“ на Юридическия факултет се състоя в Корпус 5 на Великотърновския университет. Те се събраха за първи път 19 години след завършването си, информират от ВТУ.

Поводът за срещата е дарение, което възпитаниците от випуск 2000 г. решиха да направят на Юридическия факултет във ВТУ. С него ще бъдат закупени тоги за факултета.

Инициативата за събирането на вече реализиралите се като адвокати, съдии, прокурори, юрисконсулти, следователи, нотариуси и частни съдебни изпълнители е на адвокат Албена Димитрова.

„Събираме се днес след толкова години, за да благодарим на нашата Алма матер, на нашите декани, професори, асистенти, преподаватели и инспекторки за знанията, успехите и професионалната си реализация, както и за това, че са запалили в нас огъня на юристи, които работят със сърце и разум в името на доброто и справедливостта“, каза адвокат Албена Димитрова.

Адвокат Димитрова изрази желанието на своите колеги да направят дарение за ВТУ, чрез което да дадат пример и да положат основите на нова традиция. Тя сподели също, че и занапред техният випуск поема ангажимент да участва по един или друг начин в живота на любимия факултет.

От името на академичното ръководство и лично от ректора проф. д-р Христо Бонджолов приветствие към възпитаниците отправи доц. д-р Янка Тянкова, заместник-ректор по административно-правни дейности на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

След края на срещата всички посетиха емблематичната за Юридическия факултет зала 700, където бяха приветствани от третокурсници от специалност „Право“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*