Заедно на мегдана

Малки и големи се събират “Заедно на мегдана“ в с. Ветринци и с. Миндя

В две поредни съботи във великотърновските села Ветринци (5 юни) и Миндя (12 юни) ще се състои инициативата „Заедно на мегдана“. Предвидена е богата програма

 „В миналото мегданът е бил сърцето на всяко село, сборището. Наблюдаваме завръщане на младите хора по селата, заселването и на повече чужденци. Е, ние искаме да накараме сърцето отново да тупти силно!“, споделят за мисията си организаторите сдружение „БРЦК“ и сдружение „Свят на бъдещето“.

Съвместно с местните читалища двете сдружения си поставят за цел да изведат повече хора на открито, да създадат малък празник за местното население, както и да привлекат гости великотърновските села. Форматът на събитието „Заедно на мегдана“ е идентичен, като по-късно тази година се планира то да бъде проведено и в с. Вишовград.

Програмата включва дейности за всякакви възрасти

Малки и големи могат да намерят своето интересно и образователно занимание в програмата на „Заедно на мегдана“. В нея са включени семейни игри, работилници, музика, малка сцена за таланти и самодейци, кино прожекции, хоротека, както и лекции.

В районите на селата ще се организират дейности по почистване, както и изработка на пейки и масички за създаване на „кът за раздумки“. Други дейности ще са свързани с проблеми от екологичен характер, за да бъде насочено внимание и към разделното събиране, компостирането и оползотворяването на отпадъците.

Вижте програмата по часове за събитието във Ветринци и събитието в Миндя.

Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на VIVACOM Fund, който за поредна година, в партньорство с Български център за нестопанско право, подкрепя общественозначими каузи на граждански организации с мисъл и грижа за местните общности в малки и големи населени места.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*