Златен кукер
сн.: МФАФ, "Пролет през есента"

МФАФ „Златен кукер“, концерти и спортни прояви са част от празника на Велико Търново

44 късометражни анимационни филма от цял свят са подарък за децата във Велико Търново

Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер – София“ гостува във Велико Търново по повод празника на града – 22 март. Специално подбрани анимации ще бъдат прожектирани в Голяма зала на Общината на 23 и 24 март от 11 и от 14 ч. Филмчетата са част от програмата на МФАФ „Златен кукер“ и ще срещнат малките зрители с много симпатични герои.

Анимациите са дело на творци от България, Германия, Франция, Словения, Литва, Русия, САЩ, Тайван, Китай, Япония, Иран и др. Сред тях е и награденият с Диплома за късометражен филм за деца от 2016 г. ПРОЛЕТ ПРЕЗ ЕСЕНТА / SPRING IN AUTUMN на Татяна Кублитская (Беларус).

Първото издание на Международния фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ е през 2010 г. Оттогава се провежда всяка пролет, давайки поле за изява на редица творци от цял свят.

Съпътстващата програма за празника на Велико Търново включва още:

Винен фест с дегустация на над 200 вина ще се проведе в старата столица. На 23 и 24 март в Mall Велико Търново (ет.3) можете да посетите първия сомелиерски винен пазар Sommelier Market Veliko Tarnovo 2019. На едно място ще се срещнат производители, вносители и любители на виното.

23 март (събота)

10,00 ч. Лекоатлетически крос в Парк „Света гора“

11,00 ч. Театър „Весел“ представя: „Огнивото“ – детски куклен спектакъл в Салон на Читалище „Искра“

11,00 ч. Пролетен концерт с участието на тенора Симеон Симеонов, на рояла – Иво Бонев – Изложбени зали „Рафаел Михайлов“

19,00 ч.  „Парти в парка“ – разнообразна концертна програма и лазерно шоу в парк „Марно поле“. В програмата ще вземат участие: групите КОВУ и The Drivers; Атанас Пеев – каба гайда; джаз дуо Румен Халачев и Радослав Тодоров; Ивелина Романова и Мартин Лалев – акустични китари и вокал, Калоян Паунов – акустична китара, вокал; както и Розалия Желязкова и Виктория Георгиева, BunyVerse & Stan_wav (Петър Йорданов-Бъни и Станислав Спасов-Стенли).

24 март (неделя)

10,00 ч. „Спортувай в парка“ в парк „Дружба“

11,00 ч. Пролетен концерт на учениците от класовете по цигулка към Младежки дом – Младежки дом, Зала 30.

Вижте и програмата за самия празничен 22 март във Велико Търново.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*