Калин Василев будител на годината 2020
сн.: Калин Василев

Калин Василев от TarnovoRuns е „Будител на годината 2020“

Д-р Калин Василев от Велико Търново получи отличието „Будител на годината 2020“ на слушателите на Българско национално радио.

Великотърновецът д-р Калин Василев взе отличието „Будител на годината 2020“ с гласовете на 2 хил.души по време на национално гласуване. Той получи наградата си навръх 1 ноември – Денят на народните будители, информират от БНР.

Калин Василев, известен и като Калинба, е добре познат в старата столица и региона заради активната дейност на създадената от него гражданска група TarnovoRuns. Вече 6 години той и съмишлениците му успяват да мотивират хиляди хора да водят по-здравословен живот и да бъдат социално ангажирани.

Д-р Калин Василев: По-предприемчивите хора са модерният вариант на будителите

Многобройни са безплатните събития доброволчески акции, които организира групата TarnovoRuns: тренировки на открито, планински походи, веломафия, информационни кампании, кампании за облагородяване и почистване на околната среда и др. С всички тях Калин Василев успява да вдъхновява и постига промяна към по-добро.

Добротворци облагородиха северния двор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново

Пролетен активен фест събра над 400 души, които се бориха с лошото време в името на здравето

Великотърновецът беше избран за „Будител на годината 2020“ сред 10-те финалисти на едноименната национална кампания на БНР, която се провежда за седма година. Те са определени от жури в състав: председател д-р Милен Врабевски и членове проф. Огнян Герджиков, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева, Снежана Йовева-Димитрова, Ива Дойчинова.

Общо 117 са номинациите за кампанията тази година, а финалистите са следните: Виктор Иванов и проекта му „Просвета за добро“, Виктория Радославова за проекта „Чуй ме със сърцето“, Иван Александър и Стефания Георгиева, Деян Янков и фондация „Тротоара“, Мартин Мартинов – „Подай ръка“, Калин Василев, Деси Ламбина и фондация „Магис“, Таня Костова и български културен клуб „Антика България“, отец Серафим Янев, Момчил Цонев с каузата „Добрите българи“. Повече за финалистите и техните каузи вижте в сайта на БНР.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*