коледно-новогодишна програма Свищов 2019

Празнични конкурси и Коледно-новогодишна програма в Свищов 2019 

Пет кокнурса, свързани с предстоящите празници, организира Община Свищов

По повод предстоящите коледно-новогодишни празници в Свищов се организират конкурси на различни теми. Те са насочени към семействата, към училища и детски градини, към организации и институции, както и към всички, които желаят да проявят творчество.

Конкурсите са следните:

  1. Най-красиво изработена коледна картичка – за деца от детските градини, училищата и социалните заведения в община Свищов; предложенията се представят в кабинет №24 на Община Свищов, като след оценяването ще бъдат изложени в ХГ „Николай Павлович“.
  2. Най-красиво изработена семейна коледна картичка – в направата на картичките трябва да участват членове на семейството или цялото семейство; предложенията се представят в кабинет №24 на Община Свищов и също ще бъдат изложени в ХГ „Николай Павлович“.
  3. Най-празнично украсени детска градина, училище, социално заведение, класна стая и др. – участие (чрез снимки и видео) могат да вземат всички учебни и социални заведения, както и други учреждения на територията на община Свищов.
  4. Послание за 2020 година – могат да се включат всички, които желаят, без ограничения. Предложенията се представят в сградата на Община Свищов (кабинет №24) или на e-mail: zori.marinova@svishtov.bg
  5. Инициатива на 2019 година – Участие в този конкурс могат да вземат учебни и социални заведения, неправителствени организации и фондации, културни институции, творчески формации, държавни и общински учреждения и др. Предложенията се изпращат в писмен вид с описание на целите, постигнатите резултати и обществената значимост на инициативата – предават се в сградата на Община Свищов (кабинет №24) или на e-mail: zori.marinova@svishtov.bg.

Срокът за участие в конкурсите е 16 декември, а наградите за победителите ще бъдат връчени в Новогодишната нощ  на площад „Алеко“.

Коледно-новогодишна програма в Свищов 2019

Изложби и базари, театрални представления и коледни концерти са сред събитията, които ще запълнят дните до края на годината в Свищов. Коледната украса в града ще бъде включена на 10 декември, по време на забавна програма за деца и възрастни.

По традиция на 25 декември Дядо Коледа ще направи своята празнична обиколка в града, придружен от Снежанка и джуджетата. Новата 2020 г. ще бъде посрещната на пл. „Алеко“ под съпровода на Литаковската духова музика.

5 декември /четвъртък/

16.30 ч., в къща музей „Алеко Константинов“ – Среща разговор с проф. Румен Иванов и новата му книга „Готите и България“. Представят: д-р Росен Милев и Пети Доневски.

9-20 декември

Във фоайето на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ , гр. Свищов – Коледен благотворителен базар.

10 декември /вторник/

17.00 ч., на площад „Алеко“ – Светване на коледната украса. Забавна шоу програма с много песни, танци, фокуси, пироефекти и изненади за малки и големи. Участват любимите приказни герои и деца от детските градини. Водещ на програмата Боби Шоу. И тази година децата от Свищов ще

12 декември /четвъртък/

10.00 и 11.00 ч., в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов

„Коледна приказка“ – постановка на Държавен куклен театър – Търговище за децата от детските градини.

17.00 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“ – Изложба базар на свищовски художници.

18.30 ч., в салона на Читалището в Свищов – Театрално-музикален център – Разград представя „Аламинут на живо”.

Участват: Робин Кафалиев, Таня Кожухарова, Атанас Бончев, Иван Иванов, Росица Кехайова, Яцек Янков и танцовата трупа и оркестърът на Арт академия Балкани. Сценарен екип: Робин Кафалиев и Христо Христов. Сценография: Теодор Даскалов. Вход с билети от касата на читалището.

16 декември /понеделник/

18.00 ч., в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов

„Коледа дошла е” – празничен читалищен концерт.

17 декември /вторник/

10.00 ч., в СПГ „Алеко Константинов“ Коледно кулинарно състезание за децата от детските градини с учители, родители и ученици от СПГ „Алеко Константинов“.

10.00 ч., в Детския отдел на Градска библиотека – „Коледуване“ с участието на деца от 4-та група при ДГ „Васил Левски“.

11.00 ч., в Детския отдел на Градска библиотека – „Бяла приказка“ с участието на ученици от 3-ти „В“ клас при СУ „Николай Катранов“.

18.30 ч., в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов

Симфониета – Враца представя „Коледна приказка”, разказана от актрисата Деляна Хаджиянкова и солистите Валентина Корчакова, Марио Николов и др. Диригент: Христо Павлов.

Спектакъл с коледни песни от цял свят. Вход с билети от касата на читалището.

18 декември /сряда/

11.30 ч., Градска библиотека гостува на учениците от 3-ти „Б“ клас при СУ „Николай Катранов“ с „Коледни вълшебства“.

18.00 ч., в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов – Благотворителен концерт с коледните песни на Веселин Маринов.

Средствата, набрани от концерта, са в подкрепа на инициативата на Община Свищов за възстановяване на воденицата в историческата местност Паметниците.

Вход с билети от Туристически информационен център, в сградата на читалището. Цена: 10.00 лв.

19 декември /четвъртък/

15.00 ч., в Художествена галерия „Николай Павлович“ – Откриване на изложба с коледни рисунки, картички и украса.

18.30 ч., в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов – Коледен концерт „ПриРода ЗаЕдно на Рождество“. Представя Арт център „Творецът“ – Свищов. Художествен ръководител: Явор Узунов.

25 декември /сряда/

10.30 – 14.30 ч., в Свищов – Традиционна празнична обиколка на Дядо Коледа в града, заедно със Снежанка и джуджетата.

11.00 ч., в храм „Св. Преображение Господне” – Коледен концерт на Първи български хор „Янко Мустаков”.

Диригент: Елизабет Людмилова.

31 декември /вторник/

23.30 ч., на площад „Алеко“ – „Честита Нова 2020 година!“ – празнично веселие. Награждаване на победителите в конкурсите за картичка, украса и послание.

Новогодишна наздравица. Новогодишна томбола с подаръци. Билетите за томболата ще се раздават в новогодишната нощ – безплатно. Музикален гост: Литаковската духова музика.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*