награда будител на Горна Оряховица 2020
сн.: Община Г. Оряховица

Учителката Веселина Пеева и 12-окласничката Славея Семова взеха награда „Будител на Община Горна Оряховица“ 2020

Учителката по български език и литература Веселина Пеева и 12-окласничката Славея Семова от СУ „Георги Измирлиев“ са тазгодишните носители на наградата „Будител на Община Горна Оряховица“ за 2020 г.

Отличието „Будител на Община Горна Оряховица“ се присъжда за четвърти път за високи художествени и творчески постижения в духовния живот и в сферата на образованието, науката, културата и изкуството.
Заради пандемията и наложените противоепидемични мерки, наградите бяха връчени на церемония в тесен кръг в Гербовата зала на Общината. Отличените получиха наградите си от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Веселина Пеева получи наградата в направление „Образование и наука“. Тя е учител по български и литература в ПГЛПИ „Атанас Буров“. Работата с деца ѝ доставя истинско удоволствие, като успява да ги мотивира да учат и да вземат участие в престижни литературни конкурси. Нейни възпитаници са носители на отличия и награди от литературни конкурси, както и стипендианти на различни фондации.

будител Горна Оряховица 2020

Славея Семова е отличена за „Будител на Община Горна Оряховица“ в направление „Култура и изкуство“. Ученичката от СУ „Георги Измирлиев“ е свързана с литературата от малка, пише лично творчество по най-различни житейски теми. Младата горнооряховчанка има значими постижения през учебната 2019/2020 година в конкурси, свързани със словото, както на общинско, областно, така и на национално ниво. Кандидатурата ѝ е провокирана от становището, че в днешно време нравствената стойност на понятието „будител“ е още по-висока, когато е изпълнена с постигнатото от млад човек, който тепърва навлиза в живота.

будител Горна Оряховица 2020

На церемонията в Гербовата зала присъстваха ресорният заместник-кмет Пламен Мадемов, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Милена Николова, общинската съветничка Йорданка Кушева, както и директорите на СУ „Георги Измирлиев“ Криси Аврамова и на ПГЛПИ „Атанас Буров“ Георги Иванов.

 

информация и снимки: Община Г. Оряховица

 

 

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*