еленски бут
сн.: Областна управа - В.Търново

Областни управници и представители на местната власт аранжираха еленски бут под зоркото око на шеф Андре Токев

Състезание за най-красиво аранжиран еленски бут беше част от програмата на Празника на еленския бут, който беше официално открит днес в Елена

Областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова уважи шестото издание на традиционния за Елена празник. Заедно с представители на различни общини и области г-жа Попова се впусна в надпревара за най-тънко нарязан и най-красиво аранжиран еленски бут, като спечели третото място.

Първото място беше присъдено на областния управител на Търговище Митко Стайков, а второто зае председателят на Общинския съвет в Лясковец Даниела Арабаджиева. Четвъртата позиция си разделиха д-р Димитър Стефанов – кмет на Тутракан, и Таня Лазарова – главен секретар на Община Златарица.

Всички участници умело декорираха своите чинии, пълни с апетитния местен деликатес. Тяхното старание оцени главният готвач Андре Токев.

Над 10 хил. души събра в Елена тазгодишният Празник на еленския бут. Той беше открит сутринта от кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев. Въпреки мрачното и дъждовно време посетителите участват с настроение в празничната програма, в която кулинарни изкушения се редуват с български фолклор и занаяти.

Тази година на голям интерес се радва приключенската игра „По следите на изчезналия бут“, за която се записаха 150 участници, разделени в 35 отбора, информират от Областната управа. Те имат за задача да отговорят правилно на няколко загадки, обикаляйки по определени маршрути в града. Голямата награда, разбира се, е еленски бут, овкусен по специална местна рецепта.

еленски бут
снимки: Областна управа – В. Търново

*****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*