оркестърът на двореца Шьонбрун
Виенски оркестър на двореца Шьонбрун с концерт на Царевец

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се включва в „Сцена на вековете“ 2022 на Царевец

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се връща в България с три концерта под открито небе. Галавечерите са посветени на творчеството на австрийската музикална династия Щраус.

Турнето на дворцовите музиканти у нас започва на 6 август от старата столица Велико Търново. Тяхното представяне ще бъде част от традиционния Международен фестивал “Сцена на вековете”, който се провежда на крепостта Царевец.

На 7 август оркестърът на Шьонбрун гостува във Варна. Концертът е в летния театър. Кулминацията на турнето е Щраус галата, която виенският оркестър ще изнесе в София на 8 август. Събитието ще се проведе на пл. „Св. Александър Невски“ с подкрепата на Софийска община.

Началният час на концертите е 20:30 ч. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и 2-ма солисти ще потопят публиката в музикалния свят на фамилия Щраус. Специално светлинно-визуално шоу ще допълни магията под звездите. В антракта между двете концертни части присъстващите ще имат възможност да се насладят на чаша Sekt или освежаваща напитка.

При невъзможност за провеждане на събитието, парите на всички, които са закупили билети, ще бъдат възстановени.

Планираните летни концерти в България са в концепцията на второто най-значимо събитие за Виенската филхармония – летния концерт под открито небе, който се провежда в пъстрите градини на забележителния дворец Шьонбрун.

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена има интернационален състав.

Сформиран е през 90-те години на миналия век. Замислен като туристическа атракция в началото, той бързо натрупва популярност. През годините прави успешни гастроли в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай, където е посрещнат възторжено от местната публика.

Репертоарът на Оркестъра включва произведения на В. А. Моцарт, династията на Щраус и техни съвременници. Верен е на виенския музикален стил и интерпретирането на композиторите на виенската класика, поради което няма конкуренция в австрийската столица.

Велико Търново / Крепост Царевец – 6.08.2022
БИЛЕТИ: https://bit.ly/3sG26t9

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*