Стая на приказките, Велико Търново
сн.: ДГ "Иванка Ботева"

„Стая на приказките“ е новото място за забавление и срещи на автори и читатели във Велико Търново

„Стая на приказките“ беше открита днес в Детския отдел на РБ „Петко Р. Славейков”. Заедно с това беше обявено началото на лятната кампания „Ела в библиотеката“

„Стая на приказките“ с игри, пъзели и книжки става специално място за малките читатели на филиал „Славейче“ на регионалната библиотека. Тя беше открита днес, в Деня на детето, заедно с традиционната кампания за лятно четене „Ела в библиотеката“, която е под патронажа на Председателя на Общински съвет Велико Търново г-н Венцислав Спирдонов.

Помещението е оборудвано с дарение на Фондация „Снежана Янева”, с което са закупени игри и книги за малките читатели. Цветен стенопис краси „Стаята на приказките“, изрисуван от великотърновската художничка илюстратор Силвия Калоянова. Тя е носител на националната награда за илюстратор на детска книга „Константин Константинов”.

„В тази цветна и специална обстановка ще се срещат читатели с автори и техните книги, ще се чете и забавлява“, информират от РБ „П.Р. Славейков“.

Деца от подготвителната група на ДГ „Иванка Ботева” бяха първите посетители на новата стая. Те взеха участие и в откриването на лятната читателска кампания „Ела в библиотеката“.

Кампания „Ела в библиотеката“ 2021

Вече традиционната лятна кампания за четене на книги ще се проведе от 1 юни до 15 септември. Тя е насочена към всички ученици от община Велико Търново.

Целта на инициативата е да насърчи интереса на подрастващите към книгите, като ги стимулира да четат, да се забавляват и да печелят награди. И тази година ще бъде излъчен победител от кампанията, който е заел и прочел най-много книги.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*