сн.: Община Елена

Елена: Стипендия „Достоен наследник на Момчилов“ за Мирела Йорданова и Мирослав Тодоров

12-окласниците Мирела Йорданова и Мирослав Тодоров от СУ „Иван Момчилов“ в Елена спечелиха стипендия „Достоен наследник на Момчилов“

С решение на Педагогическия съвет при СУ „Иван Момчилов“ беше присъдена ученическата стипендия „Достоен наследник на Момчилов“. Тазгодишните стипендианти са зрелостниците от XII „а“ клас Мирела Йорданова и Мирослав Тодоров, информират от Община Елена. Те получават признание за своите високи постижения по време на обучението си.

Мирела получава стипендията за творчество и оригиналност в учебните дейности. Тя е с постижения в областта на компютърните технологии и има сертификат от състезание по английски език на Cambridge и Longman. Участва успешно в олимпиади по български език, химия, история, биология, на първо място е на областния кръг и е трета на националния на олимпиада за енергията. Получава също награди на конкурси по изобразително изкуство. Освен това Мирела тренира футбол, играе за отборите „Етър“ и „Болярки“ във Велико Търново, а през през 2017/2018 г. е част от националния отбор за девойки до 17 години. Над 10 години играе в танцов състав „Балканджийче“, носител на много престижни награди.

Мирослав е удостоен с наградата за своите успехи в областта на спорта. От 12 години тренира активно джудо в еленския клуб „Ипон 87“ и има множество медали и отличията от наионални и международни турнири. Включен е в състава на Националния отбор по джудо. През всичките години е сред десетте най-добри спортисти на община Елена. Мирослав е капитан на отбора по волейбол в училище.

Ученическа стипендия „ Достоен наследник на Момчилов” в Елена се отпуска в два раздела: за „Творчество и оригиналност в ученическите и учебни дейности“ и за „Активен спортист“. Тя е в размер на 150 лв. и се връчва ежегодно по повод 24 май. 

fb-share-icon20
Tweet 20

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*