Фондацията
сн.: Държавна опера-Русе

Супергрупата „Фондацията“ и оркестърът на Държавна опера – Русе закриват „Сцена на вековете“

След края на второто си европейско турне звездната група в състав: Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, представя проекта си „Фондацията в операта“ в Летния театър на Велико Търново.

Концертът, който е съвместен със симфоничния оркестър на ДО-Русе, ще събере почитатели на българската поп-рок музика от различни възрасти тази вечер, 8 септември, от 21 ч. С тяхното изпълнение, под диригентството на Владимир Бошнаков, ще приключи успешното второ издание на Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“. То събра хиляди жители и гости на старата столица пред откритата сцена на крепостта Царевец това лято.

Хитови песни на ФСБ, Б.Т.Р., на Дони и на други обичани български изпълнители ще звучат тази вечер, връщайки публиката години назад. Вокал, китара и бас китара, пиано – Кирил Маричков от „Щурците“ и Дони; вокал, китара и цигулка – Иван Лечев от ФСБ; вокал и китара – Славчо Николов от Б.Т.Р.; ударните са поверени на Венко Поромански от група „Те“.

Ако все още не сте си закупили билети за „Фондацията в операта“, можете да го направите  в Туристически информационен център в града или в мрежата на eventim.bg.

Фондацията
сн.: Държавна опера-Русе

Започналият на 8 юли оперен фестивал „Сцена на вековете“ показа многоликия талант на български оперни и балетни артисти. 10 класически заглавия от високото изкуство бяха представени на сцената на фестивала от оперите на Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе и Великотърновския театър.

Известният фестивал представлява най-дългогодишният културен проект на Община Велико Търново. Осъществява се първи път през далечната 1985 г., по повод 800 години от въстанието на Асеневци.

***

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*