фестивал "Реката" 2020, Свищов
сн.: организатори

Свищов: Фестивал „Реката“ 2020 предлага интересна програма за малки и големи

Тазгодишното издание на културния фестивал „Реката“ в Свищов започна с изложба базар и детска работилница за рисуване

Поредното издание на фестивал „Реката“ 2020 в Свищов протича тази седмица (4 – 9 август) в културното пространство „Casa Verde 1908“ на ул. „Димитър Г. Анев“ 1, известно като Зелената къща. В програмата са включени работилници по музика и рисуване, беседи, лятно кино и музика на живо.

Със средствата, събрани от работилниците по време на фестивал „Реката“, се подпомага изпълнението на проекти с благотворителна цел, информират организаторите от Сдружение „Рисувай с нас“. Благодарение на тези средства от минали издания сдружението е направило дарение за детския отдел на читалищната библиотека в Свищов, за училището по изкуства и занаяти в с. Русаля и др.

Свищовлии поддържат жив дарителския дух в своя град

Събитията от тазгодишната програма започнаха вчера с работилница за рисуване за деца над 7 години и изложба базар на акварелни творби на Виолина Митев. Художничката е родом от Бяла Слатина и възпитаничка на СА „Д. А. Ценов“. Към момента живее и работи в Лондон, където има участия в две годишни изложби на Milldon Art Society, London.

Ето и какво включва програмата за фестивал „Реката“ 2020 по дни:

5 август (сряда)

18:00 ч. „Емоционално здраве и как да се грижим за него“, беседа за възрастни с психолога Владимир Маринов;

19:00 ч. „Истории и поуки за живота и изкуството“, беседа с рисуване за възрастни с Виолина Митев. Необходимо е предварително записване на тел. 0889590949. 

8 август (събота)

10:00 ч. – 12:00 ч. Музика и танци за деца от 2 до 6 години. Работилницата ще ръководи Тодорка Габрова – дългогодишен преподавател по музика.

10:00 ч. – 12:00 ч. „Добрини“ – работилница за рисуване на камъчета.

20:00 ч. поп и блус музика на живо със Soulmates and Friends – Теодор Обретенов (китара и вокал), Петър Петров (клавишни), Светослав Петров (клавишни), Свилен Начев (барабани);

9 август (неделя)

21:00 ч. Лятна кино вечер в двора на Зелената къща.

Всички събития се провеждат в съответствие с противоепидемичните мерки в общината.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*