Фотогалерия и видео

Разгледайте снимки и видео от Велико Търново и областта:

Трифон Зарезан в Сухиндол 2022
Градът на виното Сухиндол отново стана център на тържествата по случай Трифон Зарезан. Празникът беше отбелязан за 157-ми път с богата програма. Сред множеството гости тази година беше и вицепрезидентът Илияна Йотова.
сн.: Община Сухиндол
« на 8 »
2 юни Свищов
На 2 юни 2021 - Ден на Христо Ботев и загиналите за България, в Свищов се проведе общоградско поклонение и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на паметника на Свободата в града.
« на 8 »
Велико Търново - Абитуриенти 2020

Абитуриенти на Царевец – царско дефиле във Велико Търново 2020 - повече ТУК

Културен туризъм 2018 - Велико Търново
Бабинден Златарица 2018
Бабинден Златарица 2018

С шествие през града, водено от златаришкия оркестър "Туба брас бенд", започна Денят на Родилната помощ, отбелязван на 21 януари. Весела компания от местни жители, заедно с главните действащи лица булка, баба и поп, преминаха от махала Мальовец до местното НЧ"Развитие 1885". - тук

Посрещане на 2018 г. в Горна Оряховица
Посрещане на 2018 г. в Горна Оряховица

С български фолклор и много музикални хитове горнооряховци посрещнаха новата година пред откритата сцена в кв."Пролет". За празничното настроение се погрижиха Йордан Марков, квартет Belcanto, ФА "Сидер войвода"

Ентропия - Галина Александрова
Ентропия - Галина Александрова

Динамика, решителност, красота. Неопределеност, привидна хаотичност, емоция. Всяка от тези думи носи собствен заряд, който художничката Галина Александрова обединява в своето цвето- и светоусещане, в стремежа си за вътрешна хармония. - тук

Ферма-приют "Приятели на четири крака"
Ферма-приют "Приятели на четири крака"

Първата в България ферма-приют за животни, възпитаваща децата в любов към тях, вече се намира на територията на Великотърновска област. Новият дом на десетки селскостопански и други животни, пострадали по някакъв начин от човешкото отношение, е село Хотница. - повече тук

Празник на еленския бут 2017
Празник на еленския бут 2017

Вече традиционният празник събра почитатели на майсторското мезе от близо и далеч за шести път. Истинско приключение беше играта "По следите на изчезналия бут", местни управници се включиха в състезание по аранжиране на бут, занаятчии от страната предлагаха изделията си - тук

сн.: НЧ"Напредък-Елена"

Връх Лясковец в Антарктида
Връх Лясковец в Антарктида

Фотографът Мирослав Цветанов, който участва в 25-ата Национална антарктическа експедиция, ни среща с проф. Христо Пимпирев – ръководител на Българския антарктически институт, оператора Неделчо Хазърбасанов и алпиниста Дойчин Боянов, участвали в изкачването на връх Лясковец на о-в Ливингстън. - тук

Празник на картофа - с.Добри дял
Празник на картофа - с.Добри дял

Празникът протече под формата на кулинарен конкурс и фолклорна програма. 75 картофени гозби бяха изложени във фоайето на местното читалище „П.Р. Славейков-1903”. Прочетете повече тук.

Най-голямата автентична българска сватба - Арбанаси
109 години Независимост - В.Търново
109 години Независимост - В.Търново

Вицепрезидентът и министри уважиха националните чествания за Независимостта на България, чийто център е Велико Търново – прочетете още тук.

Най-голямата автентична българска сватба - Арбанаси
Най-голямата автентична българска сватба - Арбанаси

Хиляди гости в народни премени се стекоха на българската автентична сватба край Арбанаси, която кандидатства за Гинес. Младоженците бяха венчани от кмета на Велико Търново - тук.

Посрещане на генерал Гурко 2017
Посрещане на генерал Гурко

Възстановка по посрещането на генерал Гурко и превземането на конака се проведе във Велико Търново - тук

Еньовден в Златарица 2017
3D фестивал за улично изкуство - Велико Търново 2017
Фестивал за 3D улично изкуство - Велико Търново 2017

В 4 дни творци от България, Украйна, Сърбия и Холандия разкриха тайните на триизмерното улично изкуство във Велико Търново. Те рисуваха върху винилни платна в района на ХГ "Борис Денев", повече вижте тук.

2 юни 2017 - Ден на Ботев и героите
2 юни 2017 - Ден на Ботев и героите

Как почетоха героите в Деня на Ботев в област Велико Търново - тук

Абитуриенти Велико Търново - Випуск 2017
"На животните с любов" от Венелин Георгиев
"На животните с любов" от Венелин Георгиев

Представяме ви впечатляващи снимки на животни на фотографа от Горна Оряховица Венелин Георгиев

Пролет в Златаришко

Пролетта озарява населените места в Златаришко. Цветни, красиви, пасторални, видени през обектива на Венелин Георгиев. Още негови снимки вижте тук.

22 март - Празник на Велико Търново 2017

Велико Търново отбелязва своя празник. Множество жители се събраха в центъра на града, за да присъстват на празничната програма - тук.

Трабант фест - Велико Търново 2017

Над 80 автомобила с марката „Трабант“ участваха в осмото издание на „Трабант фест“ – Велико Търново. Собствениците им дефилираха с добре познатите от социализма малолитражни коли пред сградата на Общината на 18 март - тук

Тодоровден - Арбанаси

Парад на коне се проведе във великотърновското село Арбанаси по повод днешния Тодоровден /4 март/. 17 расови коне с техните жокеи от клуба по конен спорт „Калоян – 92“ участваха в конкурс за най-гиздав кон, радвайки се на голям интерес от страна на местни жители и гости. Повече тук.

 

Велико Търново "в детайл" през зимата

Красивият областен град впечатлява с детайлите си във всеки един сезон. Как се улавят тези детайли, най-добре знаят момчетата от VT in detail.

Йордановден в област Велико Търново 2017

Йордановден беше почетен на много места в областта. Редица смелчаци участваха в традиционното вадене на богоявленския кръст от ледени речни води. Вижте кои от тях се пребориха за него и получиха благословия за здраве и успехи през новата 2017-а година.