конкурс
сн.: Община Г. Оряховица

Горнооряховски таланти с куп медали от конкурси

Магдалена Христова и Денислав Иванов от горнооряховскиата балетна школа „Грация“ спечелиха четири първи и едно второ място в международен конкурс в Русе.

Дуетът се представи блестящо на Международния танцов конкурс за аматьори и професионалисти „Movmnt International dance competition”, информират от Община Г. Оряховица.

Повече от 600 участници от 12 държави се събраха в крайдунавския град през почивните дни, за да покажат танцовите си умения в различни стилове. Танцьорите се състезаваха в стиловете класически балет, характерни танци, модърн и джаз.

Златни медали заслужиха горнооряховските таланти в следните категории: солово изпълнение на Денислав Иванов, дует от балета „Дон Кихот”, дует „Веселия кадрил” и танц „Приятели”. Денислав Иванов се класира и на второ място индивидуално с танца „Гопак” от балета „Лешникотрошачката”.

Магдалена Христова и Денислав Иванов са възпитаници на Соня Георгиева. В момента те се подготвят за конкурси у нас и зад граница.

С награди се завърнаха в Горна Оряховица и децата от Детска вокално-драматична студия „Mamma Mia“.

Те участваха в Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, който се проведе в Шумен за втори път. Малките артисти от студията спечелиха трето място във възрастовата си група за изпълнение на песните „Приятелство“ и „Мамбо № 5“. За възпитаниците на Емилия Пенчева това беше първа изява на подобен форум.

Стотици бяха участниците и в този конкурс, като най-много желаещи да покажат таланта си имаше в разделите „Рисуване“ и „Музика“. Изпълненията на вокалните групи и индивидуални изпълнители бяха оценявани от жури, в чийто състав бяха: певицата Ваня Костова като председател, и членове – композиторът Валери Костов и Кристина Иванова,победител в третия сезон на „Гласът на България“.

сн.: Община Г. Оряховица
error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*