диабет

Деца от страната се събират във Велико Търново, за да отбележат Световния ден за борба с диабета

Крепостта Царевец грейва в син цвят на 14 ноември в знак на подкрепа към хората с диабет

Деца от цяла България се събират във Велико Търново по повод Световния ден за борба с диабета. Те ще се срещнат с музиканти, певци, футболисти и спортисти утре, 14 ноември, в Старопрестолната гимназия по икономика, съобщават от Община В. Търново.

Празникът цели да покаже, че децата и младите хора с диабет водят пълноценен живот. Началото му ще бъде поставено в 12 ч. от кмета на града Даниел Панов. В знак на свободата за децата с диабет всички присъстващи ще пуснат във въздуха балони в син цвят. Организатор на празника е Асоциация „Докосни дъгата“.

Сред гостите ще бъдат главният секретар на Министерството на младежа и спорта Асен Марков, треньорът на младежкия отбор на ПФК „Левски“ Йордан Петков, Александър Славков – президент на Българската федерация „Шотокан карате – До“ и президент на карате клуб ИПОН, Влади Попов – директор на Спортна академия „Ивелин Попов“ и др.

Като част от инициативите за отбелязване на Световния ден за борба с диабета ПФК „Левски“ ще представи видеоклип в подкрепа на децата и младежите, диагностицирани със заболяването.

От 11 до 13 ч. в парк „Марно поле“ в старата столица ще действа Клиника на открито. В нея ще бъдат извършвани безплатни измервания на кръвната захар и кръвното налягане и други изследвания.

Точно в 18 ч. в синьо ще засвети крепостта Царевец в знак на подкрепа към болните от диабет. Инициативата е на Община Велико Търново, Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Българска асоциация „Диабет“.

****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*