мариус Куркински, Рибарят и неговата душа
Владимир Карамазов и Ана Пападопулу, сн.: "Фейсбук"

Мариус Куркински показва тъмния образ на човешката душа в Читалище „Надежда“

Театрална постановка на Мариус Куркински по Оскар Уайлд ще бъде представена в старата столица на 15 март. „Рибарят и неговата душа“ събира талантливи артисти на сцената на Читалище „Надежда“.

Постановката е с начален час 19 и в нея ще видите Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Велислав Павлов и Ана Пападопулу.

Оригиналното заглавие на Уайлдовата приказка е The Fisherman and His Soul. В нея големият писател противопоставя човешката душа и любовта. Необичайното тук е представянето на душата като злодей. Отхвърлена от влюбения до полуда в русалка рибар, тя показва своята тъмна страна, изкушавайки бившия си „собственик“ с греховни страсти и престъпления.

Именно тази тъмна страна на душата впечатлява Мариус Куркински. Със своята постановка той предизвиква зрителите да си зададат въпроса дали покварата е станала част от човешката същност и дали душата винаги остава чиста и неопетнена.

Билети за театралния спектакъл могат да бъдат закупени в касата на ул.“Васл Левски“19, телефон за информация: 0882733762.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*