борба
сн.: Българска федерация по борба

Михаил Ганев със сребро от турнира по борба в Украйна

Световният шампион по борба за 2010-а година Михаил Ганев спечели сребърен медал на турнир по  свободна борба в Украйна. Срещите се проведоха в Киев в предходните дни.

Ганев, който е от Златарица, постигна три победи в турнира, но не успя да пребори Александър Хустин от Беларус. Резултатът срещу Хустин беше 0:9, съобщават от Българската федерация по борба.

Българският борец се състезава при 97-килограмовите. Той спечели схватка със словака Йозеф Жаловиар /4:2/, с Мурази Мчедлидзе, представител на домакините /3:3/ и завърши 1:1 на полуфиналите срещу Натан Бурак от САЩ.

Другите представители на страната ни в Киев не успяха да влязат в спор за медалите. Добро представяне след златаричанина направи световният и европейски вицешампион от 2013-а година Владимир Дубов. Той се състезава при 61-килограмовите и се класира на пето място, след като не можа да пребори Пейман Бабиани от Иран.

България беше представена още от Мехмед Фераим /57 кг/, Светослав Димитров /74 кг/ и Георги Средков /86 кг/. Отборът беше воден от старши треньора Серафим Бързаков.

Михаил Ганев е родом  от Златарица. Започва постиженията си в борбата още при юношите със седми места на световното в Истанбул през 2003 година и на европейското във Вроцлав през 2005 година. Същата 2005 г. става световен шампион при юношите във Вилнюс, Литва. Следват високи резултати в различни състезания, след което и шампионска титла от Москва през 2010 година. 32-годишният Ганев е двукратен носител на Златния пояс „Дан Колов“ / 2006 и 2012 г./.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*