рап батъл
сн.: Градски ученически парламент

Първа рап битка събра рапиращи таланти на сцената на Арт лято

Над 100 души станаха свидетели на първия за Велико Търново рап батъл

В няколко кръга премина рап битката за аматьори в старата столица, като част от програмата на „Арт лято“ в арт бар „Галерията“. Първенец по редене на рими стана Теодор Ковачев – Враня от Троян, който впечатли конкуренция и публика с оригинален фрийстайл.

Емил Манджуков заслужи второто място, а Николай Георгиев е трети. На четвърто и пето място в състезанието се наредиха съответно Явор Стоянов и Ралица Нуцова. Всички те рапираха върху бийт, по предварително зададени теми и акапелно. Участниците бяха отличени с награди от Община Велико Търново.

Търновският рап батъл /рап битка, от англ. battle/ успя да привлече интереса на публиката и догодина се очаква да се състои още по-мащабно второ издание. Това сподели Савина Иванова, председател на Градски ученически парламент във Велико Търново, който е организатор на събитието.

Започналото от САЩ през 80-те години на миналия век съревнование за рапиране вдъхновява много начинаещи изпълнители на рап музика да покажат таланта си в редене на рими. Рап батъл -ът става изключително популярна форма за изява от края на 90-те до края на 2000 г., давайки шанс за изява на ъндърграунд рап сцената.

Вижте какви други събития не трябва да пропускате този месец в арт бар „Галерията“ тук.

****

Последвайте „Царевец вести“ във „Фейсбук

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*