ВТУ
сн.: Великотърновски университет

Учени от 4 страни дискутираха по проблемите на устната комуникация във Велико Търново

В периода 10–11 ноември във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ бе открита XI Международна научна конференция „Проблеми на устната комуникация”. Проявата е продължение на традиционните търновски конференции по проблемите на разговорната реч.

Събитието се организира от Катедрата по съвременен български език при Филологическия факултет на Великотърновския университет и премина под патронажа на ректора на университета проф. д-р Христо Бонджолов, информират от ВТУ.

Конференцията бе тържествено открита на 10 ноември в зала „Европа“. От името на академичното ръководство приветствие към участниците в научния форум отправи зам.-ректорът по учебната дейност на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ (и ръководител на катедрата организатор) чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров, а проф. д-р Людмила Иванова, зам.-декан по научноизследователската дейност, поздрави присъстващите от името на Филологическия факултет.

Със свои научни разработки във форума се включиха 40 участници от 4 страни (Германия, Норвегия, Башкортостан, България). По традиция участие взеха и студенти, и докторанти, които тази година бяха от Великотърновския и от Софийския университет.

Докладите, разпределени в три научни секции, (Социолингвистичен аспект на устната комуникация, Лингвокултурология, Публична реч и интернет, Устна комуникация и разговорна реч), предизвикаха интересни и ползотворни дискусии по проблемите на устната комуникация.

*****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*