клуб ТАМ
клуб ТАМ

4 любопитни събития, които да посетите в клуб ТАМ

Великотърновският клуб ТАМ „забърква“ интересни срещи в следващите дни, които си струва да уважите. Литературно предизвикателство, особености на съвременния танц, четириноги приятели и ултра триатлон, заинтригувани ли сте?

9 мартБорхес и другите – TAM

От 19 ч. ще бъде представен третият роман на Николай Петков „Борхес и другите – там“. Както подсказва самото му заглавие, ще проследите извънвремева среща между автора, аржентинския писател Хорхе Луис Борхес и други известни писатели, която по думите на проф. Георги Каприев е под формата на „следовничество-съперничество“.

Николай Петков или отец Николай е от Велико Търново. Ръкоположен е за свещеник от Великотърновския митрополит Григорий през 2002 г. Автор е също на романите „Стадионът на Старата госпожа“ (2012), „Кирил и Хипатия“ (2013).

10 март – „Що е то съвременен танц“

В петък отново ще има представяне на книга, но за танца. Автор на „Що е то съвременен танц. Театрални измерения на съвременния танц в България между 1989 г. и 2010 г.“ е театралният режисьор Ани Василева. Съвсем прясно излязлата от печат книга хвърля светлина върху особеностите на танца, бил той класически, модерен или съвременен. В нея са включени интервюта с български хореографи, творили в периода 1989-2010 година, както и описания на много спектакли.

11 март – Приятели на четири крака

Първият у нас Център за животни, пострадали от човешко насилие, ще бъде представен пред гостите на клуб ТАМ в събота от 18 часа. Той е създаден от Сдружение с нестопанска цел „Приятели на четири крака“, зад което стоят Вера и Виктор. Необичайната ферма-приют се намира в близост до село Орешак, Варненска област, а нейни обитатели са коне, магарета, кучета, котки, кози, прасе и други четириноги – над 40 животни.

Създателите на фермата ще разкажат как се стига до реализацията на идеята им да помагат, след като други, без да се замислят, рушат и нараняват. Гостите на събитието ще могат да похапнат и веган храна.

12 март – Лъвско сърце идва във Велико Търново

От 17 часа в неделя посетителите на клуба ще станата свидетели на организацията на първия крос триатлон в България. Това ще стане с късометражния филм „Цената на мечтата“, дело на Лъвско сърце Lion Heart Ultra.

Клуб ТАМ се намира във Велико Търново, на улица „Марно поле“ 2А, точно до Военния клуб.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*