Красива България
ДГ "Слънчо" - Свищов

„Разкрасяват“ 2 детски градини и 2 читалища в областта

В 4 населени места от Великотърновска област ще бъдат подобрени обекти по проект „Красива България“. Те се намират в Свищов, Горна Оряховица, Павликени и село Масларево /Полски Тръмбеш/ и са сред общо 44-те одобрени предложения, които ще бъдат съфинансирани по проекта.

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат въведени в ДГ „Слънчо“ /Свищов/

Предложението на Община Свищов е сред одобрените за финансирани и предстои да бъде осъществено. Съществуващата отоплителна система и ВиК тръби в детската градина ще бъдат подменени. За по-висока енергийна ефективност ще бъде монтиран котел на пелетно гориво и висок клас радиатори. Санитарните помещения ще бъдат обновени.

120 деца, разделени в шест групи, се обучават в свищовската детска градина. С реализирането на обновителните мерки ще се създаде по-удобна, модерна и безопасна среда за отглеждането на децата, смятат от общинската управа. 189 361 лв. са необходими за изпълнението на предвидените мерки. 110 хил.лв. от тях са осигурени от Община Свищов.

Ремонт в НЧ „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица

Одобрение от „Красива България“ получи и проектът на Община Г. Оряховица за ремонт на репетиционната зала в местното читалище, информират от общинската администрация. Предстоящите дейности по ремонта са свързани с полагане на нова ударопоглъщаща настилка, поставяне на окачени тавани, смяна на осветителни тела и врати. Предвиден е също ремонт на санитарните помещения, където ще бъде подменена част от ВиК инсталацията.

Общо 120 души ползват залата, която не е ремонтирана през последните 10 години. С реализацията на проекта те ще имат по-добри условия за репетиции. Малко над 62 хил.лв. възлиза сумата за извършване на ремонтните дейности, като половината от тях се отпускат по проект „Красива България“, а другата половина – от общинския бюджет.

 

Красива България
сн.: Община Г. Оряховица

Финансиране по проект „Красива България“ получава и Община Павликени. Тук средства ще бъдат насочени за изграждане на 5 детски площадки за игра в двора на ДГ „Вяра, Надежда, Любов“.

Община Полски Тръмбеш получава средства за ремонт на Народно читалище „Паисий Хилендарски – 1902“ в село Масларево.

error
fb-share-icon

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*