откриване академична година ВТУ
сн.: ВТУ

Президентът Румен Радев и ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов откриха академичната 2020-2021 година

Президентът на Р България беше почетен гост днес на тържественото откриване на академичната година във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“

Днес в 11 ч. започна тържественото откриване на академичната 2020/2021 година във ВТУ. По-рано сутринта в новостроящия се университетски храм “Свети Евтимий, патриарх Търновски” за първи път беше отслужена света литургия по повод големия християнски празник Покров на Пресвета Богородица.

Студенти, преподаватели и гости се събраха в двора на Ректората за тържественото откриване. Събитието уважиха президентът Румен Радев, областният управител проф. д-р Любомира Попова, кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов и др. официални лица.

В приветствието си към присъстващите президентът Радев подчерта, че енергията на младите хора и високата ерудиция на преподавателския състав раждат общност на образовани, свободни и изискващи граждани. От тях зависи да бъдат възродени идеалите и ценностите на хуманизма в нашето съвремие.

„Вярвам, че най-значимият потенциал на университета – неговите студенти, са силата, която със своя устрем и знания ще води България към нови и по-добри перспективи“, каза г-н Румен Радев.

откриване на академичната година ВТУ
сн.: ВТУ

След официалната част президентът Радев и ректорът на ВТУ проф. д-р Бонджолов откриха кабинет за интерактивно обучение. Той ще се използва и като компютърен кабинет за студенти в неравностойно положение.

В празника се включиха със свое изпълнение музикантите от Общинския духов оркестър и „Джуниър Бенд“ към СУ „Емилиян Станев“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*