родственичка
сн.: Община Свищов

Родственичка на Апостола на Свободата гостува в свищовското ОУ „Филип Сакелариевич“

В ОУ „Филип Сакелариевич“ се проведе открит урок по родолюбие, на който специален гост беше Христина Богданова – пра-правнучка на по-голямата сестра на Васил Левски – Яна

Урокът по родолюбие започна с драматизация по разказа „Апостолът в премеждие“ на Иван Вазов. Главни действащи лица в него бяха ученици от свищовското училище, информират от Община Свищов. След изявата им учителката по история и български език Даниела Борисова представи на присъстващите специалния гост на урока – потомката на Левски Христина Богданова.

Тя разказа на учениците истории за великия Васил Левски, съхранени в неговия род, след което отговори на въпросите на децата. Христина Богданова е един от 28-те живи родственици на Апостола. Тя показа на любознателните ученици прозрачна капсулка, в която съхранява малък кичур от косите на Левски.

сн.: Община Свищов

Проявата уважиха още зам.-кметът Анелия Димитрова и началник отдел „Образование“ Румяна Кузева. Урокът по родолюбие беше част от проект «Толерантни и единни заедно и във всичко», който се реализира съвместно с Община Свищов.

Гостуването на потомката на най-големия българския герой завърши с общи снимки и покана за ново посещение, но този път с по-широк кръг от ученици и граждани.

сн.: Община Свищов

*****

Последвайте Царевец вести във „Фейсбук“ тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*